Meny Stäng

Stopp i avlopp Göteborg

Stopp i avlopp

När det blir stopp i avlopp kan det vara mer eller mindre akut. Ett stopp i avloppet kan uppkomma på alla ställen där man har vattenavrinning såsom toalett, dusch, diskho etcetera.

En del mindre stopp i avloppet i t.ex. toaletten, som när ens barn har testat att sätta ner en hel rulle toapapper i toalettstolen, kan man lösa själva. Blir det dock ett större stopp i avloppet går det inte att lösa på egen hand. Det är då vi kommer in med våra kompetenta och erfarna rörmokare som kan lösa även det allra svåraste stopp i avlopp.

Här ger vi lite tips på hur ni kan testa att lösa upp ert stopp i avloppet själva. Verkar inte något av dessa på ert stopp i avloppet är det dags att ta in professionell hjälp. Vi kan lösa ert stopp i avloppet alla tider på dygnet.

Lösa upp ett mindre stopp i avloppet

Det finns en del tips man kan ta till när det är ett mindre stopp i avloppet. Du kan testa själv men om det inte fungerar får ni kontakta oss så kommer vi med vår spolbil.

Här kommer några knep på hur man kan lösa upp ett stopp i avloppet av mindre karaktär.

Stopp i toaletten 

 • Häll vatten i toaletten
 • Vaskrensare
 • Rensband
 • Om inget hjälper kontakta oss. Vår rörjour är tillgänlig dygnet runt. 

Stopp i avlopp - toaletten

Ibland vet man vad ett stopp i avlopp beror på. Kanske har man små barn som gillar att kasta saker i toalettstolen. Då kan det vara så enkelt som att försöka få upp pappret eller saken. Men det kan även vara en vattenfylld toalett utan att man vet varför det är stopp i avloppet.

Du kan då börja med att prova ta en stor hink med vatten och kraftfullt hälla vattnet högt uppifrån i skålen. Detta skapar ett tryck som förhoppningsvis löser ditt stopp i avloppet. Släpper det inte efter första gången kan du upprepa några fler gånger tills ditt stopp i avloppet släpper.

Har du fortfarande stopp i avloppet efter att du kastat i vatten. Då får du ta till en vaskrensare. När du ska lösa upp ett stopp i avloppet med en vaskrensare så trycker du fast denna i kröken. Samtidigt spolar du och trycker vaskrensaren kraftigt upp och ner ett par gånger tills ditt stopp i avloppet släpper.

Nästa steg om inget av dessa hjälper mot ditt stopp i avloppet är att använda sig av ett rensband. Detta finns att köpa på de flesta byggvarubutiker. Du för ner rensbandet i avloppet och trycker ner tills det tar stopp. Sedan drar du bandet kraftigt fram och tillbaka tills ditt stopp i avloppet förhoppningsvis släpper. Var dock försiktig så inte porslinet skadas av metallen.

Stopp i vasken

 • Diskmedel och hett vatten
 • Bakpulver och vitvinsvinäger
 • Bikarbonat, salt och ättika
 • Vaskrensare
 • Om inget hjälper kontakta oss. Vi kommer ut akut eller på planerat besök. 

Stopp i avlopp - köket

För att lösa upp ett stopp i avloppet i köket finns det några knep att testa:

 1. Häll diskmedel i avloppet och låt verka ett tag. Spola därefter hett vatten. Detta enkla kan ibland vara det som krävs för att lösa ett stopp i avloppet.
 2. Ett lite tuffare tips för att lösa ditt stopp i avloppet som brukar funka på mindre stopp. Blanda 3 matskedar bakpulver och 1 dl vitvinsvinäger och häll detta i avloppet. Låt verka ett tag och häll sedan i kokat vatten i avloppet.
 3. Nu till en mer kemisk reaktion för att lösa ditt stopp i avloppet. Blanda bikarbonat och 1 tsk salt i en kopp. Häll i vasken och häll på 1 dl ättika. Det ska då börja bubbla vilket är ofarligt men använd gärna handskar. Låt detta verka ett par minuter och häll sedan kokande vatten rakt ner i vasken. Kontrollera om ditt stopp i avloppet har löst sig. Om inte får du gå vidare till nästa punkt.
 4. Sista tipset är som med toaletten en vaskrensare. Det är därför ett måste i ett hem utifall ett stopp i avloppet uppkommer. En vaskrensare är gjord för att kunna lösa upp stopp i avlopp. Fyll upp lite vatten i diskhon och tejpa för eventuellt avrinningshålet. Pumpa sedan vaskrensaren kraftigt upp och ner. Se till att gummidelen är tätt sluten mot diskhon.

Fortfarande stopp i avloppet? Då är det dags att kontakta oss. Våra professionella rörmokare i Göteborg kan då hjälpa er med ert stopp i avloppet.

Stopp i duschen

Rensa regelbundet golvbrunnen i duschen. Så undviker du stopp i duschen. 

Kontakta oss om det fortfarande är stopp efter ni rensat golvbrunnen. 

Stopp i avlopp - dusch

Här beror ett stopp i avloppet oftast på allt hår som fastnar i brunnen så det är det första ni behöver göra. Rensa bort allt som samlats i golvbrunnen. Häll sedan hett vatten i brunnen och därefter propplösande medel. Låt detta verka en stund och spola sedan med vatten tills ditt stopp i avloppet löses upp.

Gör detta regelbundet för att undvika stopp i avloppet framöver.

Större stopp i avloppet

Ibland kan det vara så att inget av ovan hjälper. Ni har fortfarande stopp i avloppet. Inget rinner ner och det kanske börjar lukta illa. Då kan ni ringa oss. Vi är ett företag med goda kunskaper om stopp i avloppet och vad som kan avhjälpa problemet.

Vid större stopp i avloppet kan en avloppsrensning med spolbil vara nödvändigt. Detta innebär att vi sprutar in vatten i rören som löser upp alla proppar efter vägen. Resultatet blir inga mer stopp i avloppet och rör som håller längre.

Är det ett akut stopp i avloppet kan ni alltid kontakta vår rörjour i Göteborg dygnet runt. 

Vi hjälper er

Vi kan lösa ert stopp i avloppet. 

Vår rörjour finns tillgänglig dygnet runt alla dagar i veckan. 

För att förebygga stopp i avloppet kan ni regelbundet göra en stamspolning.